Vliegvelden in Oceanië

Veruit de meeste vliegvelden in Oceanië vind je in Australië en Nieuw-Zeeland. Daarbij is het aantal vliegvelden dat in Australië te vinden is het grootst. Er zijn namelijk enkele honderden vliegvelden te vinden in het immense land. Slechts een tiental daarvan is een internationaal vliegveld met Sydney International Airport als drukste vliegveld met bijna 40 miljoen verwerkte passagiers in 2016. Een vliegticket van Nederland naar Australië boek je vanaf €746 retour. Bekijk prijzen.

Ook Nieuw-Zeeland telt flink wat vliegvelden, namelijk een stuk of honderd. Ongeveer 15 van deze luchthavens zijn van belang. Het vliegveld van Auckland is veruit het belangrijkste vliegveld van Nieuw-Zeeland met bijna 20 miljoen verwerkte reizigers in 2016.

Andere vliegvelden in Oceanië

Er zijn nog een aantal andere landen met vliegvelden in de regio die door toeristen regelmatig worden aangedaan. Denk aan landen als Micronesia, Fiji, Kiribati, Marshall eilanden, Nauru, Palau, Papua New Guinea, Samoa, Solomon eilanden, Tonga, Tuvalu en Vanuatu. Veel van deze bestemmingen liggen vrij afgelegen in zijn het beste per vliegtuig te bereiken.