Vliegvelden in Noord-Amerika

Er zijn gigantisch veel vliegvelden in Noord-Amerika te vinden. Alleen al in de Verenigde Staten van Noord-Amerika barst het ervan. Door het hele land heen vind je ze wel. De vliegvelden in de VS zijn van belang voor het toerisme maar ook voor het interne luchtverkeer van deze economisch reis. Een vliegticket van Nederland naar de Verenigde Staten boek je vanaf €371 retour. Bekijk prijzen.

Vliegvelden in Canada

Hoewel veruit de meeste vliegvelden in Noord-Amerika in de Verenigde Staten te vinden zijn mag het belang van Canada ook niet onderschat worden als het gaat om de luchtvaart. Het aantal vliegvelden in Canada is ook erg groot. Dit is voornamelijk te danken aan de gigantische omvang van het land en de afgelegen plaatsen en steden. Van oost naar west vind je tal van vliegvelden die jaarlijks vrij veel locals maar ook toeristen vervoeren.

Andere landen met vliegvelden in Noord-Amerika

Naast de VS en Canada zijn er nog tal van andere landen in Noord-Amerika te vinden met vliegvelden. Veel van deze landen zijn populaire tropische vakantiebestemmingen waarbij een goed vliegveld van levensbelang is. Denk aan landen als Antigua en Barbuda, Bahama’s, Barbados, Belize, Costa Rica, Cuba, Dominica, Dominicaanse republiek, El Salvador, Grenada, Guatemala, Haïti, Honduras, Jamaica ,Mexico, Nicaragua, Panama, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines en Trinidad en Tobago.