Vliegvelden in Nederland

In totaal zijn er vijf vliegvelden in Nederland die gebruikt worden voor lijnvluchten en chartervluchten. Van deze vliegvelden is Schiphol Airport, het vliegveld van Amsterdam, veruit de grootste en belangrijkste. Vanaf het vliegveld kan je naar bestemmingen over de hele wereld toe vliegen. Schiphol geldt tevens als één van de belangrijkste vliegvelden in de wereld en heeft een belangrijke “hubfunctie”.

Vanaf alle vliegvelden in Nederland zijn er vluchten met low-budget maatschappijen als Transavia, Easyjet en Ryanair naar populaire vakantiebestemmingen of hoofdsteden in Europa.

Vliegveld van Eindhoven Airport
Vliegveldcheck.nl

Vliegveld van Eindhoven

Na Schiphol is het vliegveld van Eindhoven het grootste en belangrijkste vliegveld van Nederland. Vanaf het vliegveld kan je met low-budget maatschappijen vaak voor weinig

Lees verder »

Meer vliegvelden in Nederland

Naast de vijf vliegvelden in Nederland die gebruikt worden voor commerciele vluchten is er nog een aantal vliegvelden te vinden. De overige vliegvelden worden voor ander doeleinden gebruikt. Zo worden ze doorgaans alleen voor privévluchten, voor opleidingen en voor sportluchtvaart voor bijvoorbeeld parachutespringen en zweefvliegen gebruikt. Deze kleinere vliegvelden liggen verspreid door heel Nederland maar minder in de drukke provincies in de Randstad.

Ook zijn er vliegvelden die door defensie worden gebruikt.