Vliegveld van Berlijn

Het belangrijkste vliegveld van Berlijn is op dit moment nog Berlijn Tegel Airport. Jaarlijks bezoeken veel Nederlandse toeristen Berlijn en vliegen vanuit Nederland op het vliegveld van Berlijn Tegel. Vanuit Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam/Den Haag Airport zijn er dagelijks rechtstreekse vluchten op de luchthaven. De vluchten worden uitgevoerd door onder andere KLM en Transavia. Vanaf €29 boek je al een vliegticket naar Berlijn. Via Skyscanner.nl kan je eenvoudig en snel een goedkoop vliegticket naar Berlijn boeken.

Over het vliegveld van Berlijn Tegel

Het vliegveld diende na de Tweede wereldoorlog het westelijk deel van Berlijn. Vandaag de dag speelt het grootste vliegveld van de Duitse hoofdstad nog altijd een grote rol. Met ruim 21 miljoen reizigers in 2016 staat het vliegveld van Berlijn op de vierde plaats van drukste vliegvelden in Duitsland. De luchtvaartmaatschappij Germanwings is de grootste gebruiker van het vliegveld. Ook hoorde daar tot eind oktober het failliete Air Berlin bij. Er zijn 5 terminals te vinden op het vliegveld van Berlijn Tegel.

Vervoer van het vliegveld van Berlijn Tegel naar de stad

Het grootste vliegveld van Berlijn ligt 8 kilometer ten noordwesten van het centrum van Berlijn. Het vliegveld ligt in het stadsdeel Tegel, waarnaar het vliegveld vernoemd is, in het district Reinickendorf. Je kunt op verschillende manieren van het vliegveld van Berlijn naar het centrum reizen. Zowel per taxi als per bus kan je eenvoudig het centrum van Berlijn bereiken. Een taxi kan je bij de aankomsthal op de luchthaven regelen. Ook kan je vooruit je taxi online reserveren.

Een goedkopere optie is de bus. Omdat er om de 15 minuten een bus vertrekt (voor de aankomsthal), kan je vrij snel naar het centrum reizen. Kaartjes voor de bus kan je in de bus zelf kopen. Dit rit duurt ongeveer een half uur. De bus stopt bij het centraal station in Berlijn (Berlin Hbf). Vanaf daar kan je met het openbaar vervoer overal in Berlijn komen.