Vliegveld van Bali

De populariteit van Bali groeit en groeit. Jaarlijks weten steeds meer toeristen het prachtige eiland te vinden. Het vliegveld van Bali, Ngurah Rai International Airport of Denpasar International Airport in de stad Denpasar is dan ook één van de drukste vliegvelden in Indonesië (na Jakarta en Surabaya). Het vliegveld staat in de top drie van beste vliegvelden in de wereld. Een vliegticket van Nederland naar Bali boek je vanaf €445,- retour. Bekijk prijzen.

Over het vliegveld van Bali

In 1931 werd het vliegveld van Bali door de Nederlandse kolonisten aangelegd. Het vliegveld was toendertijd 700 meter lang en werd vlakbij de plaats Tuban gebouwd. Het vliegveld heette daarom ook Tuban airport. Tijdens de tweede wereldoorlog namen de Japanners het vliegveld in ondanks bevelen van de Nederlanders om het vliegveld met explosieven op te blazen. Na de oorlog werd het vliegveld diverse malen verbouwd en diverse keren werd de lengte van de landingsbaan verlengd. In 1968 werd de naam van het vliegveld veranderd in Ngurah Rai International Airport, vernoemd naar een Balinese oorlogsheld die tegen de Nederlanders vocht. Vandaag de dag is de lengte van de landingsbaan van Bali Airport 3000 meter. Airbus A380 vliegtuigen kunnen daarom landen op het vliegveld dat deels in zee ligt.

In 2016 vervoer het vliegveld bijna 20 miljoen passagiers. Daarmee zit het vliegveld aan zijn maximale capaciteit. Er zijn plannen om een nieuw vliegveld in het noorden van Bali te bouwen dat meer passagiers kan vervoeren.

Ligging van het vliegveld van Bali

Het vliegveld van Denpasar ligt op het zuidelijke puntje van Bali. De naam doet suggereren dat het vliegveld vlakbij de Balinese hoofdstad Denpasar ligt. Hoewel de luchthaven slechts 13 kilometer van Denpasar vandaan ligt is de afstand naar de immens populaire badplaats Kuta nog geen 3 kilometer. Veel toeristen reizen dan ook vaak meestal direct naar de stranden van Kuta en laten Denpasar links liggen.

Vervoer van het vliegveld van Bali naar de stad

Er zijn verschillende manieren van vervoer van het vliegveld van Bali naar de stad. Zodra je in de aankomsthal ben aangekomen kan je bij de taxibalie een ticket/coupon voor de taxi kopen. de taxi’s op de luchthaven van Denpasar hebben vaste tarieven (fixed prices). Je loopt met je coupon naar de taxistandplaats buiten de aankomsthal en de taxi met het nummer op je coupon zal je naar je bestemming brengen. Je betaalt voor een rit naar Kuta ongeveer Rp 40,000 tot 50,000. Voor Denpasar betaal je ongeveer het drievoudige.

Een goedkopere optie is een taxi met een meter. Deze rijden op de weg voor het vliegveld, een tien tot vijftien minuten lopen verderop. Deze Blue Bird Taxi kan je staande houden. Ze brengen je voor ongeveer Rp 20,000 tot 30,000 naar Kuta.

Een andere en goedkope optie is de Bemo, een minivan. Ook deze Bemo’s rijden op de weg voor de luchthaven. Een ritje met een bemo van Depasar Airport naar Kuta kost ongeveer Rp 8,000 tot 12,000. Bemo’s kunnen soms erg vol zitten dus reken niet op al te veel comfort.

Nog een andere en voordelige optie is de bus. Om de 30 minuten rijdt er een bus van Trans Sarbagita naar Kuta. De bus stopt bij de internationale terminal van Denpasar Airport en de domestic terminal. Een rit kost ongeveer Rp 4,000. De bus stopt op de hoofdwegen in Kuta, niet heel dicht bij de populaire hotels in Kuta in de buurt.

Goedkoop vliegticket naar Bali boeken

De prijzen van vliegtickets zijn de afgelopen jaren flink gedaald door de toenemende concurrentie. Zo kan je tegenwoordig vrij eenvoudig een goedkoop vliegticket naar Bali boeken. Als je in een niet al te drukke periode gaat reizen, dan moet je al voor €445 en vliegticket naar Bali kunnen boeken. Zorg er voor dat je op tijd je vliegticket boekt. Er zijn een aantal handige tips en trucs die de kans op een goedkoop vliegticket naar Bali flink vergroten.

Foto van Sabung.hamster

Vliegveld van Bali

16.00
9.6

Bali Airport

9.6/10